вторник, 17 август 2010 г.

2. Състоянието на света

Този свят е луд
Забелязвате ли какво се случва?
Виждате ли как нивото на стреса пораждащ много от болестите в обществото ни ни притиска все повече и повече? Скоростта, с която живеем така ни обвързва с изискванията си, че е трудно да спрем, да си вземем въздух, да си починем и да помислим за другите важни неща от ежедневието ни...
Отворете някой всекидневник и обърнете внимание на публикациите! Огромна част от съдържанието е свързано с негативните неща от света. Пуснете телевизора и ще видите новини за катастрофи, корупция, убийства, размирици, наводнения, земетресения, замърсяване на атмосферата и водата, глобално затопляне и какво ли още не...

Само лоши новини! 
Забелязвате ли как децата стават все по-агресивни и как самите ние – възрастните, посрещаме другите „на нож”? Опитваме се да се оправдаваме и изкараме другите виновни за нашето собствено поведението. Защо съществува това напрежение?
Преди няколко десетки години състоянието на нещата беше съвсем различно. Сега достигнахме до там всяка година да бележим нови рекорди по високи или ниски температури; зачестиха наводненията и жертвите от тях се увеличават; зачестиха пожарите, зачестиха катастрофите, зачестиха земетресенията; реколтата е затрита, природата изнемогва... Торнадо, цунами, урагани...


Ако следите информацията, която всеки ден изтича по медиите ще забележите, че нещо става. Гледайки това всеки от нас си казва „Дано това не се случи с мен!”, и се радва когато мине между капките. Колко често виждаме скръбта от убитото на пътя дете, от разбитото семейство, от изкривената политика на държавата ни, от липсата на пари за лекарства!
Живота ни се е превърнал във война за оцеляване... Обществото ни боледува духовно, душевно и физически.

Какво става с този свят?
Хора, отворете очите си! Вижте ясно - живеем във време, което крещи!
Не казвай „богат съм, забогатях, нямам нужда от нищо друго, защото ти си окаяният, нещастен, беден, сляп и гол”.(Откровение 3:17)
Симптомите са толкова много и толкова ясни, че дори слепите и глухите могат да ги почувстват. Това са симптоми на разруха, на грях, на болни мозъци, на извратено мислене... 
Започнахме да свикваме да живеем така! 

Проблема е там, че сме свикнали да живеем без Бог! ТОВА Е ПРОБЛЕМА! 
След това страдаме и си носим последиците, а прехвърляме вината върху Него... „Ако имаше Бог, нямаше да стоят така нещата!” - казват някои хора.

Но мислите ли, че това дълго ще продължи така? 
Ако спрете и поне за малко излезете от забързаното си ежедневие, огледайте се в природата и ще видите съвсем друг свят, който няма нищо общо със скоростта, с която живеем ние. Там цари невероятно спокойствие! Сякаш времето е спряло. Няма стрес, няма лицемерие, няма безпокойство или припряност... Няма напрежение!
Необходимо е по-често да спираме, да се вглеждаме внимателно и да виждаме другите неща, когато преминаваме с огромна скорост покрай тях. 

Защо да спираме?
Защото, ако не спрем, ще пропуснем едно от най-великите неща в живота – красотата и смисъла на истинския живот, живота с БОГ!
Вижте следващата статия (3. "Пророчества за последните дни"), която говори за нашето бъдеще – за бъдещето на отделните личности и на планетата като цяло. Обърнете внимание на записаното в нея, защото това един ден ще ви даде шанса да стоите пред лицето на Всемогъщия Бог – нашият мил Създател и Изкупител!


Няма коментари:

Публикуване на коментар