четвъртък, 19 август 2010 г.

9. Божията любов

Чрез Бог в този свят живее любов, която е по-силна от смъртта!
Господ не забавя това, което е обещал, според както някои смятат бавенето, но заради вас търпи за дълго време; понеже не иска да погинат някои, но всички да дойдат на покаяние.  (2 Петрово 3:9)
Бог те обича!!! И търпи и те чака да коригираш живота си!

Няма нищо друго на света, от което човек да се нуждае толкова много, както от това да знае, че е обичан и желан. Човечеството се прекланя пред любовта и пред делата, които тя е извършила в името на доброто. На тази тема са написани и продължават да се пишат стотици хиляди песни, стихове, реферати и се правят филми.
Въпреки това, любовта остава неразбрана, а в човешката й форма е недостатъчна да задоволи огромната нужда на душата - една любов, която е безгранична и много по-велика от човешката... Любов, която предава истинския смисъл в живота ни – Божествената любов към нас хората...

Знаете ли, Бог е велик, а повечето от нас не знаем това!
Той ни обича, обича всеки един от нас безусловно, независимо дали си брутален изверг без капчица съвест или най-светлото и усмихнато същество на тази планета! Бог се е пожертвал, за да докаже тази своя любов към нас.
Повечето от хората и представа си нямат колко всъщност добър е Той! И представа си нямат какво изпускат, като не Го познават! И никога няма да разберат колко ги обича, ако продължат да стоят далече от Него!

Сега може би си задавате въпроса:
„Ако Бог ни обича, къде е Той когато стават всички лоши неща? Щом той ни обича, защо позволява да умират хора, защо се разболяваме, защо допуска да стават катаклизми и да измират хиляди по хиляди? Ако има Бог защо не се намеси? Ако Го имаше, Той щеше да се намеси...”

Нека отговорим на тези въпроси: Именно затова стават катаклизми, именно затова се разболяваме и умираме – именно защото всеки ден избираме да живеем БЕЗ Него, а само Той знае кое е най-доброто за всички нас.
Как да ни помогне, когато ние не Го желаем в живота си?
Как да ни съдейства, когато ние смятаме, че можем да се справим сами?
Как да даде смисъл в живота ни, когато си намираме хиляди други причини да живеем БЕЗ Него?
Разбира се, че кариерата има някакво значение; разбира се, че семейството има нужда от внимание; разбира се, че трябва да работим за пари, за да преживяваме! Но като обръщаме внимание на всички тези неща, защо не обръщаме още повече внимание и на Този, Който най-много ни обича?! Който е дал всичко от себе си, за да ни направи щастливи?! Той живее заради всеки един от нас! Всички ние сме смисъла на живота Му.

Защо да не обърнем поне малко внимание на Бог и да разберем какво всъщност мисли Той за нас, да си поговорим с Него като с наш Създател и Приятел?
Той е дал всичко за нас и всеки ден дава всичко от Себе Си, за да ни напомня за Себе Си, че съществува, че може и иска да ни помага... „Оня, Който не пожали своя Син, но го предаде за всички ни, как не ще ни подари заедно с Него и всичко останало?” (Римляни 8:32)

А ние - забързаните хора сме се устремили в ежедневието си, и така и не виждаме, че имаме спешна нужда от Неговата любов, която да излекува душите ни и да ни освободи от ежедневното напрежение, от чернилката в характерите ни, от страха от неизвестното, от тежестта на съвестта ни, от страха, от смъртта...
Чувствате ли се обичани? А искате ли да се чувствате обичани? Искате ли да осмислите живота си? „Вкусете и вижте, че Господ е благ!” (Псалом 34:8)
Човече, Бог те обича!!! Вярваш или не, това е истината!
 „Бог толкова възлюби света, че даде своя единствен по рода си Син, за да не погине нито един, който вярва в Него, но да има вечен живот.” (Йоан 3:16)
Ако отвориш очите си за това, ще видиш колко много пъти Той се е грижил за теб, предупреждавал те е, изобличавал те е, докосвал се е до живота ти, само и само да ти помогне да живееш... Както баща, който се грижи за детето си, така и Бог се грижи за нас. Във всеки миг от живота ни неговото огромно, велико, любящо сърце е отворено да споделя любовта си с нас и да ни прави истниски щастливи.
Божествената любов има божествени измерения и тя може да дава само божествени резултати. Човек, който обича с тази любов може да се сети да направи неща, за които никой друг не може да се сети.
Исус Христос умря, за да може ние да живеем! Това е израз на най-голямата любов, която Бог можеше да прояви към нас. Няма по-голяма от тази!
Ще бъде жалко ако я пренебрегнем!!!
Човек има нужда да се върне при Създателя си, там от където е произлязъл и да заживее живот без граници, в пълно здраве, хармония и щастие на всяко едно ниво.
При условие, че желаеш да бъдеш с Него, Бог ти е обещал вечен живот!
Това е изключително голям подарък!!!


Няма коментари:

Публикуване на коментар